Djur, plagg, mat eller vän?

Har du någonsin tänkt på vad du har på dig, vad du äter och vilka som fått sätta livet till för mode och mat? Eller då du känner för en godis bit, har du tänkt på vad gelatin godiset innehåller?

Dina läderskor, läder skärp och skinnjacka är inte så hemska ändå, det skinnet är taget från djur (oftast kor) som ändå har slaktats till köttindustrin och man vill då ta vara på så mycket som möjligt. Dock är köttindustrin inte alltid så human, grisar som klämmas ihop i alldeles för små burar så de inte kan lägga sig ner, de blir aggressiva och biter av varandras svansar, får stora sår och brutna ben som utan rätt vård (som sällan ges) aldrig läker normalt om de ens läker alls. Kor behandlas på samma sätt. Och kycklingar som staplas i alldeles för små burar, får aldrig se dagsljus, ges tillväxthormoner så de blir så stora att deras ben knäcks och får näbbarna avklippta. Nu är det inte så att alla djur har det så, många köttdjur har det bra, framförallt i Sverige och ekologiska kött djur som är från Sverige har det allra bäst, men de jag beskrev ovan är många kött djur (framförallt i utlandets) värklighet.

Om du däremot har något i päls, en jacka, mössa eller bara en nyckelring har djuren haft det lite värre. Minkar och blårävar lever hela sina liv i små burar, de får djuren att bli galna och psykiskt nerbrutna, likaså som köttdjuren får de sår och brutna ben som inte läker som de ska, ungarna som får bo i samma bur de första väckorna är inte snälla mot varandra, många blir av med öron, ögon tassar och svansar, om de inte blir uppätna det vill säga. Då den dagen kommer då de är tillräkligt stora för att hamna i en jacka eller liknande sätts pälsdjuren i små burar i en maskin där de kvävs till döds av koldioxid, som långe var känd som en plågsam död. Detta är ändå ett humant sätt att dö om man gemför med importerad päls där djuren flås levande, innan man flår djuren slår man dem, huvud först mot marken, om djuret har tur blir det i alla fall medvetslöst av detta, men många djur flås fullt medvetna om vad som händer, slängs åt sidan och får där blöda till döds.

Men till något trevligare, vad korv innehåller. Korv innehåller det mest ätbara som blir kvar efter slak, som kofötter, öron, tungor, mm, det finns till och med rapporter om råttsvansar, men huruvida det är sant eller inte vet jag inte. Och har du någon gång undrat hur kyckling naggets ser ut innan de friteras? Tro mig, det är ingen vacker syn.

Och så avslutar vi med månas favorit godis, gelatin godis. Gelatin innehåller det som blir kvar efter slakt som inte är lika ätbart, som benmärg, ögon, tänder, mm, som kokas ihop till den saga massan som sedan blir till gelatin godis. Om inte det var illa nog så har vi även rött godis, framförallt rött gelatin godis, den röda färgen kommer från löss, inget annat än vanliga löss.

Jag säger inte att alla ska bli vegetarianer, men jag tycker alla bör vara medvetna om vad de stoppar i sig och vart maten kommer ifrån. Djurindustrier är hemska, att påstå att de är humana är inget annat än ett dåligt skämt.


Kommentarer
Postat av: mormor

Tack kära Carolina att du orkar engagera dig; hoppas att det kan påverka många som inte tänker i de banorna. Du borde vara stolt över dig själv.

2011-09-17 @ 21:39:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0