Redan halvår?

ja, idag firar jag och min älsklade Robin halvår, känns som de va igår vi blev tillsammans men samtidigt som det var flera år sen, kan inte vara mer lyckligt lottad än att ha honom att kalla min :)

Ritade bliden för några nånader sen, behöver värkligen nya bilder på oss :P

Stress


Första oktober smäller det!



Spare lite pengar genom att springa ner på mosoui och köp förköps biljetter annars är det inte dyrt i dörren, förväntar mig att se ALLA där!

17. Vad jag åt idag


16. En person jag vill byta liv med för en dag och varför

En överklassare 1925 eller en hippie 1975, annars, nej :P

15. Min favorit årstid och varför

Våren, då man blir av med den kalla ovh mörka vintern, man kan äntligen börja klä sig i tunnare kläder, och det är perioden innan det blir för varmt som det ofta är på sommaren :)


14. Någonting jag ångrar

Jag ångrar inget, allt jag gjort har lätt mig till den jag är idag.

13. En bild på mig själv för ett år sen


12. En bild på ett ställe jag vart på



Mitt under effeltornet, det var fint :)

11. Någonting jag oroar mig för

Det finns mycket att ora sig för i världen.
Men det jag går och orar mig mäst för nu, det är Holly, våran underbara katt som gått vilse och inte hittar hem och vi hittar inte henne. Alla tankar om vart hon kan tänkas vara, hur rädd hon måste vara, om hon äns lever och vad som händer om hon inte kommit hem till vindern, alla dessa tankar har bombarderat mitt huvud den senaste tiden och nu har hon vart borta i över en vecka. Saknar fina Holly...

Djur, plagg, mat eller vän?

Har du någonsin tänkt på vad du har på dig, vad du äter och vilka som fått sätta livet till för mode och mat? Eller då du känner för en godis bit, har du tänkt på vad gelatin godiset innehåller?

Dina läderskor, läder skärp och skinnjacka är inte så hemska ändå, det skinnet är taget från djur (oftast kor) som ändå har slaktats till köttindustrin och man vill då ta vara på så mycket som möjligt. Dock är köttindustrin inte alltid så human, grisar som klämmas ihop i alldeles för små burar så de inte kan lägga sig ner, de blir aggressiva och biter av varandras svansar, får stora sår och brutna ben som utan rätt vård (som sällan ges) aldrig läker normalt om de ens läker alls. Kor behandlas på samma sätt. Och kycklingar som staplas i alldeles för små burar, får aldrig se dagsljus, ges tillväxthormoner så de blir så stora att deras ben knäcks och får näbbarna avklippta. Nu är det inte så att alla djur har det så, många köttdjur har det bra, framförallt i Sverige och ekologiska kött djur som är från Sverige har det allra bäst, men de jag beskrev ovan är många kött djur (framförallt i utlandets) värklighet.

Om du däremot har något i päls, en jacka, mössa eller bara en nyckelring har djuren haft det lite värre. Minkar och blårävar lever hela sina liv i små burar, de får djuren att bli galna och psykiskt nerbrutna, likaså som köttdjuren får de sår och brutna ben som inte läker som de ska, ungarna som får bo i samma bur de första väckorna är inte snälla mot varandra, många blir av med öron, ögon tassar och svansar, om de inte blir uppätna det vill säga. Då den dagen kommer då de är tillräkligt stora för att hamna i en jacka eller liknande sätts pälsdjuren i små burar i en maskin där de kvävs till döds av koldioxid, som långe var känd som en plågsam död. Detta är ändå ett humant sätt att dö om man gemför med importerad päls där djuren flås levande, innan man flår djuren slår man dem, huvud först mot marken, om djuret har tur blir det i alla fall medvetslöst av detta, men många djur flås fullt medvetna om vad som händer, slängs åt sidan och får där blöda till döds.

Men till något trevligare, vad korv innehåller. Korv innehåller det mest ätbara som blir kvar efter slak, som kofötter, öron, tungor, mm, det finns till och med rapporter om råttsvansar, men huruvida det är sant eller inte vet jag inte. Och har du någon gång undrat hur kyckling naggets ser ut innan de friteras? Tro mig, det är ingen vacker syn.

Och så avslutar vi med månas favorit godis, gelatin godis. Gelatin innehåller det som blir kvar efter slakt som inte är lika ätbart, som benmärg, ögon, tänder, mm, som kokas ihop till den saga massan som sedan blir till gelatin godis. Om inte det var illa nog så har vi även rött godis, framförallt rött gelatin godis, den röda färgen kommer från löss, inget annat än vanliga löss.

Jag säger inte att alla ska bli vegetarianer, men jag tycker alla bör vara medvetna om vad de stoppar i sig och vart maten kommer ifrån. Djurindustrier är hemska, att påstå att de är humana är inget annat än ett dåligt skämt.


10. En bild på mig idag och vad jag hade på mig



bilden blev ful och jag har ett hål i strumpan

Och vem har praktik på UO om inte jag :D

Vecka 3-9 kommer jag befinna mig mästadels i Stockholm, det ser jag fram mot!


Bara en härlig bild


9. Bild på mig och min bästa vän



Gammal oredigerad bild, men det bjuder jag på, Bella har vet min bästa vän i 13 år :)

8. En dålig vana jag önskar jag inte hade

Jag slänger alla kläder på golvet...


Jag hoppar sellan direkt in i duschen


7. Vad jag skulle göra om jag fick 1miljon

Lägga in dom på mitt framtidskonto och sen, efter gymnasiet, läsa kvällskursen på beckmans i stockholm (så jag har lättare att komma in på den stora lingen) och även bo där :) enkelt och bra

6. Typ av killar jag faller för

Jag faller ofta för killar med vackra leenden, sånna varma gosiga leenden som inte går att låta bli att le själv när man ser, sen ska det självklart till en underbar personlighet till också, han ska även acceptera mig som jag är och inte vilja ändra på mig, han ska inte heller vara för perfekt så jag känner att jag måste vara perfekt i hans närhet, han ska ha några små fel som jag vet att även jag har så jag kan känna mig avslappnad i hans närhet. Självklar är jag inte så att jag faller för endast insidan utan jag är ytlig som 99% av alla andra också, han ska vara längre än mig, ha bra hygien, ha en stil som passar honom bra och allt sånt :P Jag är ju nu en av de lyckliga som hittat en sådan som når upp till alla mina krav, även de jag inte vet att jag har själv, min underbara Robin har bland de sharmigaste leendena jag någonsin sätt så de så ^^



om man vänder på huvet ser man en gubbe med två ögon :D

5. En låt som får mig att gråta

Detta är värkligen en ångest låt som gör det svårt att fokusera på nått annat än allt tragiskt i livet och de saker som gör det svårt att le i vardagen för mig, samtidigt som den är så vacker att det gör ont, lite som när man vill säga hur mycket man älskar någon och inser att det inte finns ord så man är bara tyst ist.

Så nu tar vi en låt som får mig att vilja dansa skratta och bara vara lycklig också så mina kära läsare inte är för ledsna när ni går vidare till vad ni nu än har för er förutom att läsa min blogg.


Holly tog en tur i korgen^^


Vardags Lyx



non gång ska jag ge er receptet på min smarriga chai latte, men tills vidare får nu låta munnarna vatnas, för vem kan motstå detta?

4. Mina mål/drömmar/önskningar

Detta är vad jag vill uppnå i livet

Jag vill delta på Fashion Week i Stockholm, London, Paris och New York, när jag gjort det kan jag dö lycklig :)

3. Inehållet i min väska

Min väska innehåller ALLT



ni får ursäkta den dåliga kvaliten på bilderna och den kassa ihopsättningen, men efter flera timmar vid PS blir man rätt så trött på att vara ordentlig

RSS 2.0